IME GIBANJA
Društvo družina in življenje

Delavnice molitve in življenja

DMŽ

Delavnice molitve in življenja so mednarodno zasebno združenje laikov papeškega prava. Njihovo poslanstvo nove evangelizacije je namenjeno vsem, ki iskreno iščejo Boga.

Služenje Delavnice molitve in življenja (DMŽ) je nastalo l. 1984, ko je njihov ustanovitelj španski kapucin p. Ignacio Larrañaga (1928–2013) zaradi svojega pastoralnega poslanstva obhodil številne dežele sveta in začutil potrebo pomagati ljudem vstopiti v osebni odnos z Bogom, z namenom, da bi postali Gospodovi prijatelji in učenci.

L. 1997 je bilo služenje priznano in potrjeno s strani Svetega sedeža ter je po vsem svetu ljudem prineslo mnogo blagoslova in milosti. Začetki DMŽ v Sloveniji segajo v leto 1994, ko je kapucin br. Štefan Kožuh v njih prepoznal Božji klic tudi za našo Cerkev.

DMŽ želijo biti preprosto in ponižno orodje za poživitev Cerkve. Voditelji so poslani, da preko premišljevanja Božje besede, temeljnih vsebin katoliške vere in različnih molitvenih načinov uvajajo ljudi za živ, oseben odnos z Bogom. Njihovo služenje je povsem prostovoljno in za udeležence brezplačno. 

Delavnica molitve in življenja v župniji in krajevni Cerkvi (p)oživi osebno duhovno življenje in vero, razplamti zanimanje za Božjo besedo in za branje Svetega pisma, pritegne k živemu Bogu in življenjski spremembi, tj. upodabljanju po Kristusu. Poleg postopnega uvajanja v molitveno življenje v udeležencih prebuja zavest njihovega dostojanstva, ki so ga prejeli pri zakramentu sv. krsta in njihove odgovornosti Cerkvi in svetu. Delavnica s tem postaja polje laiških apostolskih poklicev v službi župnij in škofij.


Delavnice molitve in življenja so razširjene po vsem svetu, število ljudi, ki so deležni sadov tega služenja, pa gre v milijone. Delujejo tudi v obeh slovenskih metropolijah. 

Služenja, ki jih nudi Združenje DMŽ, zajemajo vse starostne skupine in zakonce.

 

UDELEŽENCI

ŠT. SREČANJ

(eno srečanje na teden)

TRAJANJE SREČANJ

DMŽ za odrasle

odrasli po 30. letu

 

15

 

2 h

DMŽ za mlade         "V iskanju zaklada"

 

mladi med 20. in 30. letom

10

1 h in 45 min

DMŽ za mladostnike "Hoditi z Jezusom"

 

mladostniki med 13. in 19. letom

9

1 h in 30 min

Evangeliziranje otrok

otroci od 7 do 12 let

10

1 h in 15 min

Tečaj za zakonce

 

zakonci, ki imajo daljšo izkušnjo skupnega življenja

6

2 h

Informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Več na ... https://dmz.si/

 

Frančiškov svetni red Slovenije ( FSR Slovenije)
Frančiškova mladina
Jezusova straža
Marijino delo – gibanje fokolarov
Neokatehumenska pot
Prenova v Duhu
Skupnost Emanuel
Slovenska skupnost krščanskega življenja (SSKŽ)
Slovensko biblično gibanje
Vera in luč
Zakonci za Kristusa
Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov