KOLEDNIKISrečanje kolednikov mariborske nadškofije je letos potekalo na Ptujski Gori. Lepo pripravljenega srečanja se je udeležilo okoli 60 kolednikov s svojimi »kamelami«. Po sveti maši, pri kateri smo se zahvalili za vse lepo, ki smo ga bili med koledovanjem deležni, smo se zbrali v Romarskem domu, kjer so nas lepo pogostili patri minoriti. Srečanje smo nadaljevali s predstavitvijo skupin in pričevanjem uršulinke s. Andreje Godnič. Sestra Andreja je predstavila svojo življenjsko odločitev za Jezusa in vse lepo, ki ji ga je Jezus v času njene redovniške poti podaril. Povedala je tudi, kaj pomenijo naši darovi za mlade v misijonih. Mladi so z veseljem prisluhnili njenemu pričevanju.

Mladi, ki so prišli na srečanje, so bili zelo dobro razpoloženi. Iz njihovih predstavitev koledniških skupin in iz pričevanj je bilo razbrati, da so se koledovanja veselili in da komaj čakajo drugo leto, ko bodo lahko ponovno koledovali.

Na tem mestu hvala vsem kolednikom, ki so k družinam prinašali Jezusa, prinašali mir Odrešenika, ki se je rodil v človeško družino toplih odnosov.