JEZUSTudi letos smo v Zavodu Antona Martina Slomška izvedli srečanje pripravnikov na birmo z že tradicionalnim naslovom »LUČ, KI PRIŽIGA LUČ!«. Na srečanju, ki se ga je udeležilo nekaj več kot tisoč pripravnikov, so udeleženci spoznali različne oblike poklicanosti v Cerkvi. V delavnicah so lahko srečali in spoznali redovnike in redovnice iz različnih redov, prav tako pa so se lahko v po eni od delavnic srečali z nadškofom, duhovnikom, diakonom, bogoslovci, posvečeno devico in zakonskim parom. V času, ko je bila polovica mladih po delavnicah, se je druga polovica zadržala v telovadnici z glavnima gostoma, s. Andrejo Godnič OSU in g. Simonom Potnikom, župnikom iz Pastoralne zveze Slovenj Gradec. Srečanje v telovadnici je dinamično povezovala ga. Darja Gajšek Janković, ki je skupaj z gostoma animirala in navduševala mlade.

Po sveti maši so bili mladi povabljeni k veliki igri, v kateri so bili preko redovnih ustanoviteljev in svetnikov povabljeni vstopiti v stik z voditelji delavnic. Cilj velike igre ni bilo le iskanje delov sestavljanke, ampak je bil ta, da bi mladi pocukali za rokav redovnike, redovnice, nadškofa … in vse voditelje delavnic ter se z njimi pogovarjali. Končno so morali v veliki igri najti in na oder prinesti del sestavljanke, ki se je sestavila v čudovito veliko sliko, sestavljeno iz več kot 3200 obrazov, in je sestavljena pokazala Jezusov obraz.

Ena od transcendentalij je tudi lepota. Res je, da je bila dodana kasneje, vendar, je še kako res, da je lepota tista presežnost, ki človeka pelje v globine, za zastor in za to je poskrbela glasbena skupina, ki je mlade z duhovno ritmično glasbo peljala v svet Lepote in Popolnosti. 

Fotografije – Uvodni del >>>

Fotografije – Sveta maša >>>

Fotografije – Prvi krog delavnic >>>

Fotografije – Drugi krog delavnic in sklep >>>