Stampar Janko KRPatri križniškega reda so sporočili, da je v noči iz petka na soboto (24. na 25. marec) v UKC v Ljubljani odšel v večnost prior križniškega reda za Slovenijo in dolgoletni župnik pri Veliki Nedelji, pater Janko Štampar.

Rojen je bil 21. decembra 1950 v Središču ob Dravi. Zgled vere v domači družini ga je navdal z mislijo na duhovništvo, tesna povezanost z domačimi dušnimi pastirji, redovniki - križniki - pa ga pripeljala k njim v redovniško skupnost. Prve zaobljube v redu je izpovedal 13. septembra 1971, slovesne redovne zaobljube pa  3. januarja 1976. Na praznik apostolskih prvakov sv. Petra in Pavla, 29. junija 1976, je bil v mariborski stolnici posvečen v mašnika.

Po mašniškem posvečenju je bil kaplan v Semiču in v Metliki (1976 – 1985). Leta 1985 je bil imenovan za župnika v Semiču in to službo opravljal vse do prihoda v župnijo Velika Nedelja, kjer je bil, 1. avgusta 2001, imenovan za župnika. Leta 2003 je postal prior križniškega reda za Slovenijo in to službo opravljal vse do svoje smrti.

Zadnje mesece je bolehal in je moral poiskati zdravniško pomoč Pred odhodom v bolnišnico se je odpovedal župniški službi pri Veliki Nedelji in je tako še poskrbel za imenovanje svojega naslednika za vodstvo župnije.

Pogreb je bil v sredo, 29. marca 2023, popoldne, pri Veliki Nedelji. 

Naj mu Gospod v večnosti povrne za vse, kar je kot duhovnik, redovnik in redovni predstojnik storil za rast Božjega kraljestva med nami!