qrfSpoštovani,

skupaj z zadnjimi Sporočili Slovenskih škofij ste v kuvertah dobili tudi koledar dogodkov v pastoralnem letu 2022–2023. Koledar vključuje dogodke, ki zadevajo nadškofijsko raven. V koledarju so gotovo tudi napake in pomanjkljivosti, za kar se vam že vnaprej opravičujemo. Ob tem pa velja prošnja, da morebitne predloge in popravke pošljete na naslov Pastoralne službe (veseli bomo tudi pohval). V priponki boste našli koledar v PDF obliki.

Nadškof Alojzij Cvikl je v uvodniku zapisal:

Dragi sobratje duhovniki, diakoni, redovnice, redovniki, drage katehistinje in katehisti!

Pred nami je novo pastoralno leto, ki ga želimo nadaljevati v sinodalnem duhu. Ena od želja, izraženih med sinodo, je bila, da bi za začetek pastoralnega leta pripravili koledar, v katerem bi bili zbrani vsi pomembnejši dogodki na ravni nadškofije kot tudi posameznih škofijskih uradov. Sestavljalci so dogodke v koledarju označili z barvami, ki imajo na prvi strani legendo, za katero področje gre. Z rdečo barvo so označili dogodke, ki veljajo za zelo pomembne na nadškofijski ravni in se na tisti datum naj ne dogajajo drugi dogodki na župnijskih ali dekanijskih ravneh.

Z veseljem vam posredujem koledar nadškofijskih pastoralnih dogodkov. Upam, da vam bo pomagal pri načrtovanju vaših župnijskih in dekanijskih dogodkov.

Na ta način bomo bolj začutili, da smo del krajevne Cerkve, ki skupaj hodi, se pogovarja, načrtuje in razločuje.

Naj Božji blagoslov spremlja naša prizadevanja in Božji Duh naj nas navdihuje in vodi, da bomo našli take rešitve, ki pomagajo k rasti Božjega kraljestva in našemu povezovanju!

Pastoralna služba

PASTORALNI KOLEDAR