jubilantiNa praznik slovanskih blagovestnikov, sv. Cirila in Metoda je nadškof z duhovniki jubilanti obhajal sveto mašo. Zahvalnega bogoslužja sta se udeležila oba biseromašnika, g. Jože Šipoš in p. Franc Zupančič DJ ter zlatomašniki: g. Mirko Krašovec in g. Bogomir Rakuša (dr. Vinko Potočnik, g. Emil Drev in p. Janez Žurman OFMConv so se zaradi zdravstevnih težav opravičili). Za trideset let duhovništva sta se zahvalila generalni vikar, g. Janez Lesnika, in g. Tomislav Šantak. Za srebrni jubilej pa sta se zahvalila g. Jože Vogrin in g. Jože Škofič. Jubilantom se je nadškof za njihovo služenje in zgled iskreno zahvalil. Dejal jim je:

 

"Gospod išče človeka predvsem preko duhovnikov. Vi ste mu velikodušno odgovorili na njegov klic, se mu dali na razpolago, da boste oznanjevalci njegovega evangelija, to se pravi Božjega sklanjanja k vsakemu človeku po Božji besedi in zakramentih.

Hvala vam za to vaše pričevanje, tako z besedo in življenjem.

Vsak od vas je v življenju doživljal lepe pa tudi težke trenutke. Doživljali pa ste tudi, da Gospod ni samo tisti, ki kliče, ampak je tudi tisti, ki nam ostaja blizu, nam daje moč, da lahko skupaj z njim izpolnimo nam zaupano poslanstvo.

Zbrani smo na grobu bl. A.M. Slomška, da ga prosimo, da s svojim vzgledom in svojo priprošnjo spremlja vsakega od vas, da bi lahko še dolgo let pogumno in nesebično opravljali vam zaupano poslanstvo."

 

Papež Frančišek pravi, da »kdor tvega, tega Gospod ne razočara.« Veselje, ki ga jubilanti kažejo, je znamenje, da jih tveganje, ki so ga naredili ob odločitvi za duhovništvo, do danes ni razočaralo. Kamorkoli so prišli kot Jezusovi učenci, je vladalo veliko veselje (prim. Apd 8,8).

Hvala vam za pogum in zvestobo.