hdrplNa vigilijo praznika apostolov Petra in Pavla je nadškof Alojzij Cvikl vodil somaševanje ob zaključku študijskega leta za slušatelje Katehetsko pastoralne šole. Pri somaševanju so se pridružili tudi dr. Stanko Gerjolj, dr. Stanislav Slatinek, mag. Stanko Nežič in stalni diakon, g. Vlado Orgolič.

V pridigi jim je dejal:

»Pri tej sv. maši se želimo Bogu zahvaliti za vse, kar ste prejeli v Katehetsko pastoralni šoli, ki jo nekateri danes zaključujete. Njen namen ni samo pripravljati katehistinje in katehiste za poslanstvo po naših župnijah, ampak daje priložnost: po eni strani za spoznavanje temeljev in nauka krščanske vere, po drugi strani pa za rast v osebni veri, kajti brez osebne vere ne morem drugim biti opora in spodbuda

Pred sklepom je nadškof skupaj z g. Gerjolom podelil spričevala in diplome. Dve diplomantki sta prejeli posebno nagrado za nadpovprečno napisano nalogo. Ob tej priložnosti so se slušatelji zahvalili vsem aktivnim v KPŠ, posebej dr. Mateji Pevec Rozman, ki vodi KPŠ in tajnici ge. Katji Kac Zupanič. Po zaključenem prvem delu so bili vsi povabljeni na župnijsko dvorišče, kjer so se družili in si izmenjali izkušnje.