Sinoda Mariborski nadškof Alojzij Cvikl vabi vse duhovnike, stalne diakone, predstojnike in predstojnice redovnih skupnosti v mariborski nadškofiji, člane Škofijskega pastoralnega sveta, tajnike/-ce Župnijskih pastoralnih svetov in iz vsake župnije še enega aktivnega vernika, voditelje ali predstavnike katoliških vzgojnih in izobraževalnih ustanov, voditelje oz. predstavnike dobrodelnih ustanov, združenj, gibanj, voditelje škofijskih pastoralnih referatov in drugih ustanov na otvoritev sinodalnega dogajanja v mariborski nadškofiji z naslovom: Za sinodalno Cerkev: občestvo, sodelovanje in poslanstvo. V vabilu nadškof piše:

Dragi brat in sestra,

vabim Vas na otvoritev sinode z naslovom Za sinodalno Cerkev: občestvo, sodelovanje in poslanstvo, ki bo za mariborsko nadškofijo v cerkvi Sv. Janeza Boska v Mariboru, Engelsova 66, in sicer v soboto, 16. oktobra 2021 s pričetkom ob 10. uri.

Program srečanja:

9.30-10h: zbiranje

Ob 10.uri: molitev za uspeh sinode

Ob 10. 15h: pozdravni nagovor g. nadškofa

0d 10.20 do 11.40: predstavitev sinode in pričevanja o izkušnjah »skupaj na poti vere« (referent in predstavniki različnih občestev in skupin).

Odmor

Ob 12h: sveta maša

Ob 13h: agape

Vljudno vabim vse, da skupaj in pogumno stopimo na sinodalno pot Cerkve, kot nas vabi sveti oče, papež Frančišek. V upanju, da se srečamo, Vas vse pozdravljam in blagoslavljam.

msgr. Alojzij Cvikl DJ

nadškof metropolit