3jpg»Danes smo tukaj zbrani, ob oltarju, da se Bogu zahvalimo za vašega rojaka dr. Stanka Janežiča, ki je pred 100. leti zagledal luč sveta, pred 10. leti pa ga je Gospodar življenja poklical k sebi

S temi besedami se je začel del pridige posvečen domačinu prof. dr. Stanku Janežiču. Okrogli obletnici sta bili razlog, da smo se v nedeljo, 6. septembra zbrali v župniji Miklavž pri Ormožu, rojstni župniji dr. Stanka Janežiča, da smo se s slovesno sveto mašo spomnili nanj in ob tej priložnosti blagoslovili spominsko obeležje pod korom, spominsko sobo in obnovljeno uro na zvoniku. Pol ure pred sveto mašo so domačini pripravili akademijo katere so se udeležili sorodniki pokojnega profesorja, podžupanja občine Ormož ga. Irma Murad, župan občine Ormož g. Danijel Vrbnjak, dr. Bogdan Dolenc in nadškof Alojzij Cvikl. Pred sklepnim blagoslovom so imeli zahvalni govor, domači župnik g. Janez Mohorič, podžupanja in g. župan, nečakinja dr. Polona Zajc in v imenu teološke fakultete dr. Bogdan Dolenc. Po sveti maši smo se zbrali na grobu pokojnega profesorja in se s skupno molitvijo Gospodu zahvalili za velikega človeka.

»Bil je človek, ki je znal povezovati, iskati v drugem to, kar je dobro in plemenito. V naš prostor je vnašal duha medsebojnega spoštovanja, zaupanja in ljubezni, ki so po svoji naravi zelo raznolike, kot je bilo razgibano in raznoliko tudi njegovo življenje.« (Iz pridige nadškofa Cvikla)