oltar 4 novaNa praznik Gospodovega razglašenja ali svetih treh kraljev je nadškof, msgr. Alojzij Cvikl DJ, vodil slovesnost žegnanja v »slovenjegoriški katedrali«, kakor pravijo domačini romarski cerkvi, posvečeni kraljem iz Jutrovega. Na to cerkev so domačini zelo ponosni, saj gre za eno lepših gotskih cerkva v Sloveniji.

Ob tej priložnosti je nadškof posvetil nov oltar, ki je izdelan po načrtu arhitekta, g. Matija Marinka. Oltar je izdelan iz domačega kamna, ki so ga dobri ljudje podarili v ta namen. Pod oltar je vstavil relikvije mučenca bl. Alojzija Grozdeta in tako je dobil mučenec mesto pri izvoru vse svetosti, Kristusu. Po maziljenju je na oltarju zagorelo kadilo, ki predstavlja vse naše molitve, ki se bodo s tega oltarja dvigale k Bogu.

Slovesnosti žegnanja in posvetitve oltarja se je udeležilo veliko število romarjev iz vseh koncev Slovenskih goric. Ljudem je praznik blizu tudi zaradi blagoslova vode, soli, krede in kadila, s katerim na večer praznika blagoslovijo svoje domove. Po slovesnosti smo se, kot kralji, vrnili domov in oznanjali, da smo srečali Kristusa, ki je skala našega življenja.