DSCN9666Sredine večerne maše so v Stolni cerkvi sv. Janeza Krstnika od meseca oktobra naprej pol ure kasneje kot običajno. Polurni zamik maš je zato, ker so maše namenjene študentom in jih oblikujejo mladi za mlade. V sredo, 9. oktobra, smo s sveto mašo, ki jo je ob somaševanju upokojenega nadškofa dr. Marjana Turnška in nekaj duhovnikov daroval nadškof mag. Alojzij Cvikl, prosili blagoslova za to akademsko leto.

Pater Marjan Kokalj DJ, župnik Univerzitetne župnije, je v uvodu pozdravil prisotne goste: rektorja Univerze v Mariboru, dr. Zdravka Kačiča, dekana filozofske fakultete, dr. Darka Frisa, dekana medicinske fakultete, dr. Ivana Krajnca, predsednika Alma mater Europea, dr. Ludvika Toplaka, prodekana TEOF enote v Mariboru, dr. Stanislava Slatineka in druge zbrane, še prav posebej vse študente in študentke.

Nadškof je v pridigi poudaril, da naj prosimo Svetega Duha, da nam bi pomagal, da pridobljenega znanja ne bi uporabljali zgolj zase in za svoje interese, ampak da bi se povezali z drugimi v dobro človeštva.

Fofografije