20191005 120128V okviru misijona v dekaniji Maribor so sodelavci in prostovoljci Karitas mariborske dekanije sprejeli pobudo in zgled papeža Frančiška ter v soboto, 5. oktobra 2019 povabili k skupni mizi, kosilu družine, starejše, bolne, invalide in posameznike.

Papež Frančišek vsako leto ob svetovnem dnevu revnih, le-ta bo letos v nedeljo, 17. novembra, zaužije kosilo in se prijateljsko sreča z najbolj revnimi in stiskanimi v dvorani Pavla VI. Za več kot 220 socialno najbolj ogroženih iz mesta Maribor in okolice so sodelavci in prostovoljci Dekanijske karitas Maribor z nadškofom Alojzijem Cviklom v župniji Maribor sv. Janez Bosko pripravili in pogrnili mizo ter skupaj z njimi zaužili kosilo. Drug drugemu so podelili nekaj časa, si prisluhnili in gradili skupnost zaupanja ter solidarnosti.20191005 135930

»Malo je potrebno za povrnitev upanja: potrebno se je ustaviti, se nasmehniti, prisluhniti. Za en dan pustimo stiske ob strani; ljudje v stiski niso številke, na katere bi se sklicevali, da bi se bahali z deli in s projekti. So osebe, katerim je potrebno iti naproti: so mladi in ostareli, ki so sami in jih je potrebno povabiti domov, medse, da bi z njimi podelili obrok; možje, žene, otroci, ki pričakujejo prijateljsko besedo.« To so besede papeža Frančiška v poslanici za letošnji 3. svetovni dan revnih, ki so nagovorile sodelavce in prostovoljce Karitas v dekaniji Maribor, da so pripravili prvo srečanje ob skupni mizi in gradili odnos upanja ter solidarne skupnosti.