Nuncij v MB

Apostolski nuncij v Republiki Sloveniji, nadškof msgr. Jean-Marie Speich je v torek, 4. junija 2019, skupaj s svetovalcem Apostolske nunciature msgr. Danielom Liessijem, prvič obiskal mariborsko nadškofijo. Po pozdravu uslužbencev na nadškofiji se je zadržal v pogovoru z mariborskim nadškofom metropolitom msgr. Alojzijem Cviklom DJ, ki mu je predstavil razmere v mariborski nadškofiji.

Po ogledu stolnice se je pri skupnem kosilu srečal še s člani Stolnega kapitlja, predsednikom Metropolitanskega cerkvenega sodišča v Mariboru msgr. Stanislavom Slatinekom in  vodstvom Pastoralne službe. V nagovoru je med drugim povedal, da kot predstavnik svetega očeta med nami želi od blizu spoznati razmere v posameznih krajevnih Cerkvah v naši domovini. Zagotovil je svojo molitveno in vso drugo podporo ter se tudi sam priporočil, naj njegovo službo podpiramo z molitvijo zanj, za svetega očeta in za Cerkev.

Po kosilu se je osebno srečal z upokojenima nadškofoma msgr. Francem Krambergerjem in msgr. Marjanom Turnškom ter obiskal Zavod Antona Martina Slomška.