OikumeneKristjani po vsem svetu se vsako leto med 18. februarjem in 25. februarjem zbiramo k molitvi za edinost kristjanov. Omenjena datuma je leta 1908 predlagal Paul Wattson, ameriški anglikanec, ki je leta 1909 prestopil v katoliško Cerkev. Čutimo, kako je sodobni svet razdeljen, zato je naša molitev in prizadevanje za edinost še večjega pomena.

Letošnjo molitev za edinost bo združevala svetopisemska misel: »Prizadevaj si za pravičnost, da boš živel (5 Mz 16, 20). Kot kristjani smo poklicani, da svetu skupaj pričujemo za vrednote Božjega kraljestva, seveda v medsebojni edinosti, ki je pogoj za našo kredibilnost. Naj nas letošnja molitev za edinost med kristjani spomni, da so krivice in obsojanja vzrok za delitve in razdeljenost med nami kristjani.  

V Mariboru teden edinosti že vrsto let obhajamo na različnih mestih in pri tej molitvi radi sodelujejo tudi predstavniki drugih krščanskih cerkva v našem mestu. Tudi letos se bo obhajanje tedna edinosti začelo 18. januarja (v petek), z ekumensko molitvijo v stolnici ob 19. uri, sklep tega tedna pa bo v frančiškanski baziliki, na praznik Marije Matere usmiljenja, 25. januarja, ob 9. uri.

Glej:

Obhajanja tedna edinosti 2019 v Mariboru - dogodki