i delivci2018V župniji sv. Janeza Boska v Mariboru, se je na letnem strokovnem srečanju izrednih delivcev obhajila zbralo 41 udeležencev, en diakon in štirje župniki, kar je razveseljivo. Dobra polovica jih obiskuje bolnike na domu ali v bolnišnici.

Po začetni molitvi je imel svetopisemski nagovor g. Simon Potnik, župnik župnij Pastoralne zveze Slovenj Gradec. Njegovo sporočilo je: Delivec najprej pije Jezusa v molitvi in evharistiji in Jezusa prinaša drugim. Vse ostalo (Ali mora imeti delivec posebno obleko? Ali je priponka nujna? Kdo je vreden Jezusa? Kako že mora držati ciborij? ...)  je dobro, če služi temu prvemu cilju, sicer so to le baročni okraski za božanje ušes.

Potem so si v manjših skupinah podelili, kako poteka njihovo poslanstvo na terenu. Po kavi in dobrem biljardu je sledila podelitev razvejanega poslanstva delivcev v PZ Slovenj Gradec in so vedno na voljo za kakšno dodatno pojasnilo.

Spodbuda: delivci, dobivajte se skupaj enkrat mesečno, medse povabite župnika, pogovarjajte se o svojem delu in molite skupaj. Vi ste odgovorni za nove delivce, ne le vaš župnik. Gradite skupnosti Jezusovih prijateljev. Vzemite si redno čas za tiho molitev pred Jezusom. Naj bo cerkev vaš drugi dom.

In na koncu je prisotne obiskal sv. Miklavž. Iskrena hvala, dragi koroški bratje in sestre!

s. Meta Potočnik OSU