Karitas vsi sveti plakatPred nami je praznik vseh svetih, ko bomo svoj pogled usmerili k tistim, za katere verujemo, da so deležni večnega življenja in sreče, ki jo daje svojim zvestim Bog v večnosti. Prazničnega bogoslužja se bomo udeležili z vero, da so med svetimi tudi mnogi, ki smo jih poznali in smo z njimi prehodili del poti zemeljskega življenja. Praznik vseh svetih je praznik, ki nagovarja vsakega človeka; naj smo starejši ali mlajši, naj živimo v takšnih ali drugačnih življenjskih razmerah, vsi smo povabljeni, da stopimo na pot svetosti, na pot luči, se pravi pot za Gospodom!

V teh dneh pa bodo tudi oživela naša pokopališča. Ob spominu na naše drage rajne bomo obiskali in okrasili grobove ter prižgali svečo.  Vse to naj bo prežeto z našo molitvijo za pokojne.

 

Da bi ne ostalo vse zgolj pri zunanjosti, ampak, da bi v molitvi za rajne rasla tudi naša osebna vera in se krepilo naše upanje ter da bi tudi s konkretnim delom usmiljenja izrazili svojo ljubezen do rajnih in povezanost z njimi, nas Nadškofijska karitas Maribor vabi z mislijo: »Manjša sveča, za sočloveka sreča.«

 

Sveča manj na grobu oziroma cvet manj v ikebani, naj postane dar za sočloveka v stiski. Z darovanimi sredstvi bo Karitas lahko pomagala družinam in posameznikom preko programa POMOČ DRUŽINAM.

Tako nas v okviru Karitas vabijo, da ob 1. novembru in tudi sicer, med letom, prižigamo manj sveč ali manjšo svečo Karitas. Ob tem lahko del sredstev namesto za sveče namenite za sočloveka v stiski oz. namesto sveče pošljete sporočilo SMS s ključno besedo DAR1 ali DAR5 na številko 1919 in prispevali boste 1 ali 5 EUR za človeka v stiski.

Več:

Spodbuda Nadškofijske karitas Maribor