Univerzitetna zupnijaNikodemovi večeri bodo v Mariboru letos od ponedeljka 19. do srede 21. novembra.  Letos bodo nekoliko drugačni kot smo vajeni, s tem da bodo bolj prilagojeni študentom in mladim nasploh ob sinodi o mladih, ki se je konec oktobre končala v Rimu.

Zajemajo tri dni in sicer ponedeljek 19. novembra ob 19.30, torek 20. novembra ob 19.30 ter v sredo 21. novembra ob 19.30 v Slomškovi dvorani, Slomškov trg 20.

  • Ponedeljek bo zaznamovan z irskim jezuitom gostom Brendanom Mc Manusom, z naslovom Odrešilna pot. Spregovoril bo o svoji izkušnji Jakobove poti v Kompostelo, na kateri je predeloval in premolil smrt svojega brata, ki je napravil samomor; gre za prepletanje telesnosti in duhovnosti, kakor se to dogaja človeku v vsakdanjem življenju.
  • V torek bo koncert s pričevanjem, ki ga bo izvajala skupina Skromni bend; koncert je namenjen predvsem mladim
  • V sredo bo večer namenjen t.i. »Pogovornim mizam«. Ta večer bo vsak obiskovalec aktiven udeleženec v pogovoru pri kateri od miz. Pri različnih mizah bo potekal pogovor na različne teme, ki se jih bo vsak lahko udeležil. Mogoče bo izmenjati mnenja in se tako medsebojno bogatiti. Na določen čas se bo mize in teme menjavalo.

 

NIKODEMOVI VEČERI MARIBOR 2018

od 19. do 21. novembra

PONEDELJEK, 19. novembra, ob 19.30

Pogovor z irskim jezuitom Brendanom Mc Manusom na temo romarske poti v Kompostelo, ob komentiranju svoje knjige  »Odrešilna pot«.

TOREK, 20. novembra, ob 19.30

Večer pričevanja z glasbeno skupino Skromni bend za mlade in ostale.

SREDA, 21. novembra, ob 19.30

Večer pogovornih miz, kjer je udeleženec vsak obiskovalec; pogovorni večer ob mizah; vodijo študenti Univerzitetne župnije Maribor