kolpingKolpingovo združenje Slovenije, ki deluje kot laiško združenje v okviru Cerkve, praznuje 25. let svojega delovanja v Sloveniji. Jubilej želimo primerno obeležiti, zato pripravljamo skupno praznovanje na slovenski. Ob tej priložnosti nas bo tudi obiskal sedanji Kolpingov naslednik msgr. Ottmar Dillenburg, duhovnik iz Kölna v Nemčiji.

V petek, 26. oktobra, ob 17.30, se bo msgr. Dillenburg v Kamnici srečal z duhovnimi voditelji Kolpingovih družin. Povabljeni tudi predstavniki tistih župnij, ki želite iz prve roke slišati o poslanstvu združenja Kolping.Kolping1

Osrednje slavje za vse člane združenja pa bo v soboto, 27. oktobra 2018. Dopoldne ob 10h bo v župniji Maribor – Košaki Košakih srečanje Kolpongovih družin z msgr. Dillenburgom, popoldne, ob 16h pa bo v župnijku cerkvi sv. Martina v Kamnici slovesno somaševanje, ki ga bo vodil upokojeni mariborski nadškof dr. Franc Kramberger.

Po maši bo v prostorih združenja slavnostna akademija ter srečanje gostov iz Slovenije in iz tujine.

Več o vsebinskem delovanju Združenja, ki se primarno posveča delavskemu vprašanju ter opogumljanju vernikov za družbeno delovanje, lahko sledite na spletni strani Kolping Slovenija.

Jože Povh, župnik Kamnica pri Mariboru

Nacionalni duhovni vodja

Kolpingovega združenja Slovenije