TonckaDuhovniki in drugi obiskovalci nadškofijskega ordinariata v Mariboru, posebej pa še vsi sodelavci, se bomo še dolgo s hvaležnostjo spominjali pokojne gospe Antonije Karničnik, dolgoletne uslužbenke v nadškofijski pisarni v Mariboru. Nad petdeset let je bila uslužbenka v pisarni Nadškofijskega ordinariata in opravljala tajniška in vsa druga dela. V četrtek, 2. avgusta  2018, je v zgodnjih jutranjih urah Domu sv. Lenarta odšla v večnost. Poleg dela v škofijski pisarni je bila dolga leta organistinja in požrtvovalna župnijska sodelavka v župniji sv. Marije v Puščavi. S kakšno ljubeznijo, pozornostjo in njej lastno natančnostjo je vsako leto pomagala pri pripravah na škofijsko romanje bolnih invalidov in ostarelih v Puščavo, ali pri pripravi na druge romarske shode v  tej župnijski in romarski cerkvi!Toncka2

Za svoje dolgoletno požrtvovalno delovanje na Nadškofijskem ordinariatu ter za zvesto služenje Cerkvi v domači župniji sv. Marije v Puščavi na Pohorju, je pokojna Antonija leta 2010 prejela najvišje škofijsko odlikovanje, medaljo blaženega škofa Antona Martina Slomška. Naj ji bo Gospod bogat plačnik za vse, kar je dobrega in plemenitega storila!

Njen pogreb, v nedeljo, 5. avgusta 2018, popoldne je v župniji sv. Marije v Puščavi  vodil nadškof Alojzij ob somaševanju 25 duhovnikov iz vseh treh škofij mariborske metropolije. Nadškof je v homiliji predstavil njeno življenjsko darovanje, ki je bilo njeno požrtvovalno delo za župnijo in za celotno mariborsko nadškofijo.

Naj se spočije od svojega truda in bolezni, ki jo je v zadnjih tednih zemeljskega življenja potrpežljivo prenašala. Naj jo sprejme On, ki je vstajenje in življenje!