DSCN6859Mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl DJ je na nedeljo Jezusovega krsta, 7 januarja 2018, v mariborski stolnici daroval slovesno praznično sveto mašo, med katero je postavil v službo mašnega pomočnika deset novih mašnih pomočnikov (akolitov). Med njimi je eden bogoslovec tretjega letnika bogoslovja,  devet pa je poročenih mož, ki se pripravljajo za službo in posvetitev za stalnega diakona.

»Z današnjim dnem postaja obraz naše krajevne Cerkve lepši in bolj poln misijonarske moči«, je med drugim povedal nadškof v homiliji in novim mašnim pomočnikom posebej položil na srce, naj odslej še bolj živijo iz svete evharistije. »To kar svet potrebuje, je Božja ljubezen…«, je naglasil nadškof in nove mašne pomočnike spodbudil naj ob tem, ko se bodo sami  vglabljali v zakrament sv. evharistije, bogastvo tega zakramenta kažejo tudi drugim in jih vabijo k sveti maši.

Posebej pa se služba mašnih pomočnikov kaže v odnosu do bolnikov. Do tistih ki i želeli k sv. mašni daritvi, pa zaradi bolezni več ne morejo. Zato so mašni pomočniki, ki prinašajo sveto obhajilo bolnim in trpečim zvesti prijatelji in tovariši le teh. Gre za posebno službo, ki se imenuje »apostolat bolnikom«, je položil nadškof Cvikl izbranim na srce ob prejemu cerkvene službe akolitata.

Ob koncu slovesnosti je vsak od novih mašnih pomočnikov z nadškofovih rok prejel posodico za hrambo hostij in nošenje sv. evharistije bolnikom.

Naj Gospod, ki ga bodo prinašali tistim, ki hrepenijo po evharističnem kruhu bogato blagoslavlja tudi vse te izbrane!

Povezavi:

Fotografije s slovesnosti

Nadškofova homilija