OikumeneGeslo letošnje molitvene osmine je: »Tvoja desnica, Gospod je mogočna« (Prim 2 Mz 15,6). Zaupamo v Gospoda, njegovo ljubezen s katero ljubi vsakega kristjana in v moč naše molitve, še posebej, ker se bomo tudi tokrat pridružili Jezusovi molitvi k Očetu: »Sveti Oče, ohrani jih v svojem imenu…, da bodo eno kakor midva (Jn 17,11b).

Teden edinosti bo tudi letos v Mariboru zaznamovalo več dogodkov in molitvenih srečanj. Prvi dogodek v okviru letošnje molitvene osmine bo že zvečer pred »uradnim« začetkom osmine, in sicer v sredo, 17. januarja 2018, ob 19h, v Andreanumu, Slovenska ul. 17, ko vas vabimo na srečanje za mlade in vse mlade po srcu, z naslovom »Taize – živeti ekumenizem«. Srečanje pripravljajo Teološka fakulteta Ljubljana, Enota Maribor z inštitutom Stanka Janežiča, Univerzitetna župnija Maribor, binkoštna, evangeličanska in pravoslavna Cerkev.

Skupna ekumenska molitev predstavnikov različnih krščanskih Cerkva bo v mariborski stolnici v četrtek, 18 januarja 20118, po večerni sv. maši v stolnici, ob 19h (delavniške maše v stolnici so ob 18.30).

Sklep molitvene osmina pa bo slovesno bogoslužje v baziliki Matere milosti, pri frančiškanih v Mariboru, in sicer v četrtek, 25. januarja ob 9h.

Vsa dogajanja, ki bodo v Mariboru najdete na povezavi:

Molitvena osmina za edinost v Mariboru.

Vabljeni!