DSCN5896Osrednja slovesnost na Slomškovo nedeljo je bila letos v Zavodu Antona Martina Slomška. Somaševanje je vodil nadškof metropolit msgr Alojzij Cvikl DJ, ki je posebej omenil, da je vesel, »da letošnjo Slomškovo nedeljo obhajamo tu v Zavodu A. M. Slomška, ki prav letos obhaja svojo 20. obletnico delovanja. Obhajamo 20. obletnico delovanja Škofijske gimnazije, 10. obletnico vrtca »Hiša Otrok« - vrtca Montessori, 10. obletnico Dijaškega doma A. M. Slomška, in 10. obletnico Glasbene šole. Tako je letošnja Slomškova nedelja priložnost za praznovanje teh obletnic, priložnost, da se Bogu zahvalimo za vse, kar po teh ustanovah prejemamo in je hkrati tudi prošnja, da bi se stvari tako uredile, da bi te ustanove lahko nadaljevale svoje dosedanje poslanstvo.«

»Sveta vera – Luč«, je bila osrednja misel ob obhajanju letošnje Slomškove nedelje in ob duhovni pripravi na to nedeljo. Udeležbe vernikov, ki so prišli v Maribor, kaže, da je Slomškova misel živa in aktualna tudi danes in, da nas nagovarja.

Ob 15. uri je bila molitvena ura in ob 16h somaševanje. Veseli smo, da so bili na slovesnosti navzoči tudi zastopniki javnega in političnega življenja. Neposredno je slovesnost prenašal Radio Ognjišče.

Nadškofova Homilija

Fotografije