Vogrin 3V soboto, 12. avgusta 2016, v večernih urah, se je po težki bolezni izteklo zemeljsko življenje dolgoletnemu župniku pri Sv. Barbari v Slovenskih goricah Karlu Vogrinu.

Rojen je bil 2. 6. 1941 v Andrencih, v župniji Sv. Antona v Slovenskih goricah. V želji, da bi svoje življenje posvetil Gospodu, je po osnovnem šolanju v domačem kraju odšel k slovenskim frančiškanom in se vedno rad spominjal teh svojih mladih let, ki jih je preživel v samostanu. Kasneje se je pridružil mariborskim bogoslovcem. tako je 29. junija 1968 v mariborski stolnici prejel mašniško posvečenje.

Prvo njegovo službeno mesto po posvečenju je bilo v župniji Ravne na Koroškem (1968 – 1969). Nato je odšel za tri leta za kaplana v župnijo Št. Ilj pod Turjakom (1969 – 1972). Leta 1972 je sprejel v oskrbo župnijo Sv. Barbare v Slovenskih goricah in jo vodil dokler mu je zdravje dopuščalo. Kot župnik pri Sv. Barbari, je kar v dveh daljših obdobjih soupravljal še sosednjo župnijo Vurberk (1973 – 1975 ter 1999 – 2004).

Lansko leto (2016) je čutil, da ga bolezen vse bolj najeda, zato je nadškofa zaprosil za upokojitev. Vesel je bil, da je glavno skrb za župnijo prevzel oskrbnik župnije, stalni diakon Janez Kurnik, a na nadškofovo prošnjo je bil še pripravljen ostati na župniji kot upravitelj župnije. Zadnje mesece zemeljskega življenje je preživel v Domu sv. Lenarta.

Pogreb, na praznik Marijinega vnebovzetja, v torek, 15. avgusta 2017, popoldne, pri Sv. Barbari je vodil nadškof Alojzij Cvikl. Pri pogreni sv. maši je somaševalo 75 duhovnikov. Govorniki so predstavili njegov duhovniški lik in njegovo delo za župnijo in za kraj.

Naj mu Bo Gospod Bogat plačnik in naj nam izprosi novih, vedrih in pogumnih oznanjevalcev evangelija, kakršen je bil rajni župnik Karel Vogrin!