19598872 1678314785542105 8743679619497201637 nV duhu predpisov Zakonika cerkvenega prava, je mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl DJ z veseljem dal soglasje patrom jezuitom, da je Slovenska provinca Družbe Jezusove s 1. julijem 2017 v Radljah ob Dravi ustanovila svojo redovno skupnost Jezuitska skupnost v Radljah je povezana z redovno skupnostjo pri sv. Magdaleni v Mariboru. Njeni člani so: p. Milan Bizant DJ (predstojnik skupnosti), p. Vili Lovše DJ in p. Jože Poljanšek DJ, ki je bil imenovan za župnika v Radljah.

Bogoslužje ob začetku delovanja nove skupnosti in ob umestitvi p. Jožeta Poljanška za novega župnika v Radljah je potekalo v nedeljo, 2. julija 2017. Vodil ga je nadškof msgr. Alojzij Cvikl DJ, ki se je vodstvu Slovenske jezuitske province zahvalil za pastoralni uvid v prihodnost in za odločitev, da jezuiti pridejo v Radlje in tudi prevzamejo pastoralno skrb za župnijo. Nadškof se je prav tako iskreno zahvalil dekanu dr. Ivanu Rojniku, sestram skupnosti Hčera Marije Pomočnice in vsem duhovnikom radeljske dekanije in župnijskim sodelavcem, ki so požrtvovalno skrbeli za to župnijo v času bolezni dolgoletnega radeljskega župnija Jožeta Gomboca, posebej pa še po njegovem odhodu v večnost.

Župljani Radelj so se slovesnosti udeležili v velikem številu. Novega župnika in vse člane nove skupnosti je posebej pozdravil tudi župan občine Radlje, gospod Alan Bukovnik jim zaželel, da bi se v Radljah dobro počutili in bi izpolnjevali svoje poslanstvo za vsakršno dobro krajanov.

Povezava na Facebooku, fotografije