JGomboc

Na velikonočni praznik se je  Jezusovi zmagi nad smrtjo pridružil duhovnik mariborske nadškofije Jožef  GOMBOC, dolgoletni župnik v Radljah ob Dravi.

Rojen je bil 24. marca 1944 v župniji Grad v Prekmurju. Po osnovni šoli v domačem kraju je odšel v dijaško semenišče Vipavo, kjer je maturiral ter se nato vpisal v bogoslovje. Mašniško posvečenje je prejel 29. junija 1969 v Murski Soboti. Prvo leto po posvečenju je bil duhovni pomočnik v Pečarovcih in Kančevcih (1969 – 1970), zatem kaplan v Hrastniku (1970 – 1972) ter v Turnišču (1972 – 1977).  15. julija 1977 je prevzel župnijo Radlje in to župnijo prizadevno vodil skoraj 40 let, ko se je s koncem februarja 2017, zaradi bolezni odpovedal župniji in se preselil v Dom sv. Lenarta. Umrl je v mariborskem UKC.

Pogreb župnika Jožeta Gomboca je bil v sredo, 19. aprila 2017 v Radljah. Pogrebno sv. mašo je ob somaševanju nad 50 duhovnikov vodil nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl DJ. V homiliji je orisal duhovniški lik župnika Gomboca ter posebej poudaril njegovo tesno povezanost z radeljsko župnijo in župljani. "Bili ste naš katehet in vzgojitelj ter katehet in vzgojitelj naših otrok", je bilo med drugim hvaležno rečeno v enem od poslovilnih govorov. Tudi iz njegove, sicer kratke oporoke, veje velika povezanost župnika župljanov, ki se je je skozi desetletja poglabljala in utrjevala. Kljub žalosti ob ločitvi, je zbrane pri pogrebnem bogoslužju prevevalo velikonočno upanje in vera, da tudi smrt vsega plemenitega in dobrega ne izniči, ampak po velikonočni skrivnosti vsemu temu daje nov sijaj večnosti in bivanje v polnosti. Po pogrebni sv. maši se je razvil dolg sprevod do pokopališča, kjer župnik Jože med "svojimi" verniki čaka vstajenja.