Karitas nadskofDanes, na veliki petek, je mariborski nadškof metropolit Alojzij obiskal Ljudsko kuhinjo Betlehem, kjer sodelavci mariborske Karitas vsak dan s toplim obrokom kosila pomagajo do 60 najbolj ogroženim in zapuščenim družinam ter posameznikom v Mariboru.

Pred kosilom je zbrane kratko nagovoril z besedami Jezusa visečega na križu: »V troje roke izročam svojo dušo!«

Na veliki petek smo zazrti na križ, kjer je vojak s sulico prebodel Jezusovo stran iz katere sta pritekli kri in voda: znamenje krsta in evharistije. Tu se je rodila Cerkev, novo božje ljudstvo. Zato je to dan naše hvaležnosti, saj pomeni začetek mojega novega življenja, v katerega stopa velikonočno jutro, ko se nam pridruži Jezus na naših poteh kot tisti, ki živi, kot naš prijatelj, ki nam želi dobro.

Vsem zbranim je zaželel, da bi ga prepoznali in ga sprejeli ter mu pustili, da hodi z njimi v življenju iz katerega naj odmeva vesela velikonočna pesem »Aleluja«.

Skupaj s sodelavci in prostovoljci Karitas je nadškof pomagal pri razdelitvi kosila. Ob koncu je voščil vsem blagoslovljene velikonočne praznike ter simbolično vsakemu izročil še velikonočno »pisanko«.