sm smejDanes, v ponedeljek, 19. decembra 2016, med jutranjo sv. mašo v mariborski stolnici, je nesrečno padel upokojeni mariborski škof, stolni prošt, dr. Jožef Smej. Takoj so ga prepeljali v mariborski Univerzitetni klinični center, kjer so ugotovili zlom kolka.

 Škof dr. Jožef Smej je bil vse do odhoda v bolnišnico, kljub svojim skoraj 95. letom, pastoralno aktiven. Skupaj z drugimi slovenskimi škofi se je udeležil duhovnih vaj, ki so jih slovenski škofje opravljali v Veržeju od ponedeljka 13. do petka 16 decembra 2016. Na četrto adventno nedeljo je bil dopoldne na pastoralnem obisku v župniji Brežice, zvečer pa je somaševal v stolnici.

Še isti dan, po prihodu v bolnišnico je bil operiran. Po operaciji dobro okreva. Predvidom bo ostal v bolnišnici vsaj še do novega leta.  Zahvaljuje za molitveno podporo v tej njegovi preizkušnji, prav tako se zahvaljuje vsem, ki ste mu pisno voščili za božične praznike ter prav tako za voščila ob novem letu.

Kakor se gospod škof vseh spominja v svojih molitvah, tako ga tudi mi radi priporočajmo in izročamo njej, ki je Zdravje bolnikov.