krambergerV petek, 7. oktobra, na praznik Rožnovenske Matere Božje, bo naš nadškof v pokoju, dr. Franc Kramberger obhajal svoj 80. rojstni dan, 4. oktobra pa svoj godovni dan.

Dragi nadškof Franc, kot Tvoj naslednik na sedežu mariborske nadškofije, Ti v svojem imenu, v imenu nadškofa Marjana in škofa Jožefa, vseh duhovnikov, diakonov, bogoslovcev, redovnic in redovnikov ter v imenu vseh vernikov naše nadškofije iskreno voščim ob tem častitljivem življenjskem jubileju. Zahvaljujem se Ti za več, kot 30. letno nesebično služenje na čelu naše (nad)škofije in metropolije, za vse Tvoje molitve, pa tudi Tvoje bolečine in trpljenje, kar po Jezusovem zgledu rad daruješ, da bi v naši nadškofiji bili, po vseh preizkušnjah, še bolj povezani med seboj ter bi po priprošnji in zgledu prvega mariborskega škofa bl. Antona Martina Slomška, hodili po poti za Gospodom.

Vsa leta Tvojega služenja nadškofiji si si prizadeval, da bi nadškofija postajala resnična skupnost verujočih. Veliko truda si vložil, da bi prvi mariborski škof Anton Martin Slomšek dosegel čast oltarja. Dan njegove beatifikacije, 19. september 1999 v Mariboru, ni bil veliki dan samo zate, ampak za vso nadškofijo in domovino Slovenijo.

Na Tvoj rojstni dan, 7. oktobra 2016 te vabim, ob 18.30 v našo stolnico, da se bomo ob Tebi Bogu zahvalili za vse kar smo prejeli in hkrati prosili Boga, da Te še dolgo ohranja med nami.

 

msgr. Alojzij Cvikl DJ

nadškof metropolit

Življnejpis nadškofa Krambergerja

Fotografije z zahvalne slovesnosti v mariborski stolnici