20160820 154015V soboto, 20.8.2016 je čez 300 sodelavcev in prostovoljcev Župnijskih karitas mariborske nadškofije romalo v Maribor. To je bilo že 6. romanje, ki je letos potekalo pod geslom »Pot usmiljenja«, saj so se sodelavci in prostovoljci Karitas na romanju ustavili v tistih župnijah Maribora, ki so za današnjega vernega človeka še posebej pomembne.

Najprej sv. maša v novi župnijski cerkvi župnije Maribor – sv. Janez Bosko. V novi cerkvi je somaševanje vodil nadškof metropolit Alojzij, ki se je v pridigi posebej zahvalil za nesebično služenje, za čas, ljubezen, ki jo izžarevajo in delijo tistim, ki so potrebni pomoči. Posebej se je obrnil na sodelavce Karitas ter opozoril: »Samo ob prebiranju Božje besede in molitvi, po zakramentu sprave in evharistije, lahko drugemu pristopim z vsem spoštovanjem in mu prinesem Božje usmiljenje.«

V tem duhu usmiljenja so nadaljevali pot ter poromali skozi dvoje jubilejnih vrat, pri frančiškanih in v stolnici. Možnost sv. spovedi, molitve ter skupna pesem, pa tudi osebna molitev so romarji Karitas globoko doživeli.

 

20160820 151838Slovesne večernice s petimi litanijami Matere božje v cerkvi bl. A. M. Slomška so bile vrhunec ter obenem zaključek romarsko bogatega in božjega usmiljenja polnega dne.

Zahvala mariborskim Karitas, ki so s svojimi duhovniki pripravile nepozabno romanje. Hvala vsakemu posebej. Naj bo to sodelovanje v blagoslov nadaljnjemu karitativnemu delu v mariborski nadškofiji.

Darko Bračun, generalni tajnik Nadškofijske karitas Maribor