Fatimska MBJeseni 2016 bo za mariborsko nadškofijo še prav posebno milostno dogajanje, ko bomo 18. septembra v našo nadškofijo sprejeli kip Fatimske Matere Božje in bo ta kip romal po dekanijah in župnijah mariborske nadškofije vse do 13. oktobra 2016. V želji, da bi bili duhovni sadovi obiska Fatimske Matere Božje obilni, že potekajo duhovne priprave na ta milostni Marijin obisk.

Če se ozremo v zgodovino slovenskega naroda in vernost naših prednikov skozi različna obdobja zgodovine, opazimo, kako je versko življenje med njimi cvetelo v obdobjih, ko je bila razširjena živa in zdrava pobožnost do Božje Matere. In narobe: V obdobjih, ko je usihala pobožnost do Marije, je usihala tudi vernost med našimi predniki. Kdor v luči vere gleda in spremlja zgodovino slovenskega naroda, ne bo mogel prezreti vere in velikega zaupanja ljudi, da nad njimi bedi Marijina materinska ljubezen in varstvo. V težkih obdobjih zgodovine in velikih stiskah so se zato naši očetje in matere zatekali k Mariji, ki nam je ohranila vero in ljubezen, da smo obstali kot narod, vse do današnjih dni.

Ob romanju milostnega kipa posebej omenimo, da bo ob obisku Marijinega kipa v mariborski stolnici, na praznik bl. Antona Martina Slomška, v soboto, 24. septembra, ob 17.30 posvetitev mariborske nadškofije Marijinemu brezmadežnemu srcu. V četrtek, 13. oktobra, pa bo milostni kip od 9. ure dalje v baziliki na Ptujski Gori. Popoldne bo slovesna sv. maša in slovo milostnega kipa iz mariborske nadškofije in iz Slovenije.

Obisk Fatimske Matere Božje, naj poživi naše zaupanje do Božje Matere in v njeno materinsko varstvo. Po naših zaupnih molitvah in po osebnem spreobrnjenju želimo biti njej, ki je naša Mati, še bolj podobni in s tem vrednejši njene materinske priprošnje in nebeških darov, za katere Marija prosi skupaj z nami pri svojem Sinu.

Na Pastoralni službi v Mariboru so pripravili program romanja kipa po dekanijah, in sicer:

Dekanija Radlje – Vuzenica: 18 – 19. septembra

Dekanija Dravograd – Mežiška Dolina: 20 – 21. septembra

Dekanija Maribor: 22 – 24 septembra

Dekanija Stari trg: 24 – 26 septembra

Dekanija Slovenska Bistrica: 26. – 29 septembra

Dekanija Slovenske Konjice: 29 septembra – 1. oktobra

Dekanija Zavrč: 1. – 3. oktobra

Dekanija Velika Nedelja: 3. – 5. oktobra

Dekanija Ptuj: 5. – 6. oktobra

Dekanija Sv. Lenart: 6. – 9. oktobra

Dekanija Jarenina: 9. - 11. oktober

Dekanija Dravsko polje: 11. - 13. oktobra

Podrobnejši program