DSCN3281V sredo, 8. junija 2016 je bila frančiškanska bazilika Matere usmiljenja v Mariboru milostni kraj, kamor so poromali škofje, duhovniki, diakoni in bogoslovci iz vse Slovenije, da bi se skupaj Bogu zahvalili za dar duhovniškega poklica in se spomnili dneva, ko so po polaganju rok postali mašniki. Molitvena ura pred Najsvetejšim je bila najlepša zahvala za nezasluženi dar duhovniškega poklica. Hkrati smo bili združeni v prošnji: "Gospod, daj našemu narodu novih poklicev".

Ob tej priložnosti je prišel v Maribor kardinal Beniamin Stella, prefekt rimske Kongregacije za duhovnike, ki je zbrane nagovoril, nato pa vodil somaševanje in spregovoril tudi pri homiliji. Njegove besede so bile polne topline in bolj kot učeno predavanje so bile osebno pričevanje. Začutili smo lahko, da kardinal ni blizu le svetemu očetu Frančišku, ampak, da je ves predan zaupani mu službi v dobro duhovnikov, diakonov in bogoslovcev.

Nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl se zahvaljuje skupnosti frančiškanov v Mariboru, ki so imeli pomemben delež pri organizaciji srečanja ter so velikodušno dali na razpolago baziliko Matere usmiljenja in prostore za kosilo in za druženje. Prav tako zahvala vsem drugim, ki so sodelovali pri pripravi srečanja ter bedeli nad samo izvedbo.

Fotografije

Povezave:

Radio Vatikan 1

Radio Vatikan 2

Radio Ognjišče