WP 20160421 006V četrtek 21. aprila 2016 je v Mariboru potekalo srečanje izrednih delivcev sv. obhajila iz mariborske nadškofije. Najprej so se ob nadškofu zbrali v stolnici, na molitveni uri, ko so prosili za milost, da bi znali najti tiste, ki so potrebni pomoči in jim po svojih močeh pomagali.

V nadaljevanju je dr. Boštjan Lenart orisal zakrament sv. Evharistije kot milostni dar in zdravilo, spregovoril je o zgodovini laičnih liturgičnih sodelavcev ter predstavil navodila Slovenske škofovske konference o izrednih delivcih sv. obhajila. V drugem nagovoru je generalni tajnik Nadškofijske karitas g. Darko Bračun predstavil ljubečo skrb Cerkve za človeka v stiski in poudaril: »Prinesti človeku, ki je bolan, onemogel Jezusa Kristusa je največ kar lahko zanj storimo.« 

Sledilo je delo po skupinah v katerih so povabljeni delivci sv. obhajila spregovorili o svojih izkušnjah v tej pomembni službi ter izrazili svoje predloge. Gospod nadškof je prisluhnil poročilom skupin. Nadškof je povedal, da je spoznal koristnost in nujnost takšnih srečanj, tudi v skrbi za duhovno rast ter še pristbejšo komunikacijo med njimi župnikom in občestvom Cerkve.

Glej fotografije