DSCF1413V petek, 20. februarja 2016 je bila v mariborski stolnici pomenljiva bogoslužna slovesnost: nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl DJ se je srečal s katehumeni in tistimi odraslimi, ki so se odločili stopiti na pot poglabljanja osebne vere, v pripravi na prejem zakramentov sv. krsta, prvega sv. obhajila ali birme. Nadškof je pripravnikom na prejem zakramentov uvajanja v krščansko življenje izročil Apostolsko veroizpoved in ob tem poudaril:

»'Vse je mogoče tistemu, ki veruje' (Mr 9,23) in 'Bogu  ni nič nemogoče' (Lk 1,37). V veri ni točke, ko bi lahko rekel: 'Dosegel sem vrh.'  Pred menoj se vedno znova odpira nov svet, vedno lahko verujem še z večjo močjo. Bog nas v veri 'nenehno izziva'. Ko dosežemo neko raven, nas vabi naprej.

Nekdo je vero primerjal s skokom v višino, kjer se postavlja vedno nova višina, tako je prejšnja višina vedno znova preskočena. Tako je skoraj nemogoče predvideti tisto višino, ki jo bo tekmovalec na koncu preskočil.

Vera je naše odgovarjanje na Božjo ljubezen in dobroto. Tako nas Bog vodi vedno višje, vedno bolj k sebi.

Pomembno je stopiti v to dinamiko, se prepustiti tej dinamiki. Na ta način v sebi doživljamo, da smo v živem odnosu z Bogom, kot se to dogaja med dvema osebama, ki se resnično ljubita.« (iz nadškofovega nagovora)

Fotografije