DSCF0444Na misijonsko nedeljo, 18. oktobra 2015 je na slovesnosti ob prazniku obletnice posvetitve stolnice in ob zahvalnem praznovanju 25-letnice delovanja Karitas v mariborski metropoliji apostolski nuncij v Republiki Sloveniji, nadškof msgr. dr. Juliusz Janusz izročil mariborskemu nadškofu metropolitu msgr. Alojziju Cviklu DJ palij, znamenje metropolitske službe.

Na slovesnosti so bili navzoči (nad)škofje: celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek, murskosoboški škof dr. Peter Štumpf, varaždinski škof msgr. Josip Mrzljak, zaslužna mariborska nadškofa metropolita dr. Franc Kramberger in Marjan Turnšek ter zaslužni mariborski pomožni škof dr. Jožef Smej. Srbsko pravoslavno cerkev v Mariboru je zastopal duhovnik Milan Jovanović, Slivensko evangeličansko cerkev duhovnica Vladimira Violeta Mesarič.

Navzoči so bili tudi predstavniki javnega političnega življenja na čelu z županom Mestne občine Maribor Andrejem Fištravcem ter podžupanom Zdravkom Luketičem.

V homiliji je nadškof Cvikl spregovoril o simbolu palija, ter spomnil na praznik posvetitve stolnice. Posebej se je zahvalil vsem sodelavcem Karitas in poudaril, da se je pred 25-leti ustanovljena Karitas razrasla v pomembno ustanovo, ki se je izkazala, kdaj tudi ob težkih in kočljivih situacijah in tako upravičila svoje poslanstvo. Zahvalna pesem ob kocu slovesnosti je bila izraz skupne hvaležnosti za prehojeno pot in hkrati prošnja za Božje varstvo tudi še v prihodnje.

FOTOGRAFIJE

NADŠKOFOVA HOMILIJA

POVEZAVA