f78194306200ca522b568be1fa5e62245bdfd31dTo, kar smo do včeraj spremljali po medijih, ko so se v Makedoniji, Srbiji, na madžarskem in na hrvaškem soočali s prihodom večjega števila beguncev, to je danes stvarnost tudi že pri nas. Prostovoljci Karitas na območju Celja, Brežic, Gornje Radgone in Šentilja so se v sodelovanju z Upravo za zaščito in reševanje že aktivno vključili v pomoč beguncem, ki so prestopili mejo Slovenije.

 

Predvidevamo, da bo prišlo k nam še veliko število beguncev, za kar bodo dosedanje zaloge naše Nadškofijske karitas premalo. Prav tako bo potrebno združiti moči in s prostovoljnim delom sodelovati pri razdeljevanju hrane, oblačil ter drugi pomoči. Vse, ki imate kakršnokoli možnost, da pomagate, prosim za sodelovanje. V ta namen se povežite z domačo župnijsko Karitas ali s Karitas v najbližji sosednji župniji. Prostovoljci se lahko obrnete tudi neposredno na Nadškofijsko karitas v Mariboru. Za razumevanje, pripravljenost za pomoč in odprto srce se vsem zahvaljujem in naj vam Gospod obilno povrne s svojimi večnostnimi darovi in blagoslovom.

Maribor, 19. septembra 2015

Alojzij Cvikl DJ

mariborski nadškof metropolit

FOTOGRAFIJE

 

Kontakti Nadškofijske karitas:

Splošne informacije o zbiranju in pomoči – NŠKM 0590 80 350, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Humanitarno skladišče NŠKM, Ljubljanska 23, Maribor, 030 603 402, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Koordinacija pomoči: Darko Bračun, 051 370 699, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Zbiramo: Humanitarno skladišče NŠKM vsak delovni dan med 7 in 15 uro.

  • higienske pripomočke:
  • pitna voda – izključno plastenke - negazirana,
  • mesne konzerve, ki ne potrebujejo hlajenja in toplotne obdelave:
  • piščančja pašteta, ribe, puranji mesni narezek, prepečenec, zapakirano suho sadje, frutek,
  • topla oblačila, trenerke in spodnje perilo,
  • razen športnih čevljev, OBUTVE NE ZBIRAMO
  • finančna pomoč

Novi prostovoljci Karitas

-          prijava preko spletnega obrazca www.karitas.si

-          NŠKM 0590 80 350, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

-          Župnijska karitas