slomskova 2015Slomškovo nedeljo bomo letos obhajali na četrto nedeljo v septembru, 27. septembra 2015. V posebni duhovni pripravi (tri nedelje pred Slomškovo nedeljo) ob zgledu bl. Antona Martina Slomška razmišljamo o vzgojnem poslanstvu posvečenega življenja, še prav posebej pod vidikom pravila sv. Benedikta: ora et labora. Geslo dogajanj ob letošnji Slomškovi nedelji je »Zvestoba je mati sreče«.

Bl. škof Anton Martin Slomšek si je vztrajno in goreče prizadeval, da bi častitljiv duhovni zaklad življenja po evangeljskih svetih pokorščine, uboštva in čistosti ne postal »skriti zaklad«, skrit za samostanskimi zidovi ali zaprt znotraj klavzur. Kot »pastir prihodnosti« je zato zelo spodbujal ljudske misijone ter misijonarje, ki so bili navadno redovniki, navduševal, naj ljudem, spregovorijo o neizmerni in osrečujoči vrednosti življenja po evangeljskih svetih za vsakega kristjana. Zgled in prizadevanje bl. A. M. Slomška v tej smeri, je vedno sodoben, tudi danes za nas vse. Zato se učimo od njega, ga pri pastoralnem delu posnemajmo ter se večkrat zatecimo k njemu, naj nam pomaga, da bi se vse to v obilju dogajalo tudi danes in bi bilo navzoče v naših krščanskih občestvih. Tri nedelje pred Slomškovo nedeljo (6., 13., in 20. septembra) se bomo zato tudi letos pripravljali na obhajanje letošnje Slomškove nedelje. V ta namen je pripravljena posebna brošura, ki jo boste na župnije prejeli tudi po e-pošti.

Poleg priprave na Slomškovo nedeljo, ki bo potekala po župnijah, pa letos vabim duhovnike in vernike mariborske nadškofije v Celje, v župnijo bl. Antona Martina Slomška, kjer bo osrednja slovesnost ob letošnji Slomškovi nedelji. Ob 15. uri bo molitvena ura in nato ob 16. uri somaševanje navzočih škofov in duhovnikov. Obhajanje Slomškove nedelje je vsako leto lepa spodbuda k poglobljenemu verskemu življenju, obenem pa tudi naša skupna prošnja za kanonizacijo bl. Antona Martina Slomška. Prisrčno vabljeni!