IMGP8438a»Lepo je biti s teboj, Jezus!«, je bilo geslo škofijskega molitvenega dneva za nove duhovne poklice, njihovo svetost in stanovitnost, ki je potekal v soboto, 5. septembra pri Mariji, zavetnici s plaščem na Ptujski Gori.

Molitveni program je potekal sočasno na treh mestih. V Frančiškovi dvorani so se k svojemu programu zbrali ministranti in mladi. V baziliki je potekala molitvena ura, katero so vodili molivci iz Slovenske Bistrice. Po romarski poti je potekal križev pot, ki so ga vodili molivci iz Slovenskih Konjic.

Somaševanje ob 10. uri je vodil nadškof metropolit Alojzij Cvikl, DJ. V homiliji je g. nadškof nagovoril posamezne skupine udeležencev molitvenega dneva, ki so napolnili Ptujskogorsko baziliko. V letu posvečenega življenja je posebej poudaril pomen in smisel posvečenega življenja. Posebno mesto je bilo na molitvenem dnevu namenjeno župnijskim animatorjem za duhovne poklice. Poslani so bili, da v svojih župnijah zavzeto pomagajo župnikom pri animaciji molitve in dela za nove duhovne poklice, njihovo svetost in stanovitnost.

Pred zaključkom svete maše je g. nadškof blagoslovil spominske svečke, ki so jih ob izhodu vsem udeležencem molitvenega dneva razdelili mladi kot spodbudo, da z molitvijo zvesto nadaljujemo v svojih domovih.

Glej tudi povezavo Radia VatikanFotogalerija

Molitev za duhovnike