Ptujska Gora nočno romanjeMladi iz Mariborske nadškofije so se v noči od 24. na 25. junij 2015 odpravili na zahvalno nočno romanje na Ptujsko Goro. Letošnje leto je bila začetka točka dvorišče in križni hodnik ob minoritski cerkev svetih Petra in Pavla na Ptuju, kjer je okrog 40 romarjev sprejelo romarski blagoslov. Po njem pa se je pot več ali manj vila po Aveniji milosti, kot se imenuje pot med Ptujem in Ptujsko goro. Kljub temu da je bil kresni večer, romarji nismo poslušali živali, pač pa je ob klepetu, zanimivih dogodkih iz preteklega šolskega leta, domislicah na sami poti bila možnost prisluhniti Božjemu glasu. Preko Svetega pisma nas je spremljal z zgodbo o izhodu Izraelcev iz Egipta v obljubljeno deželo. V svojem življenju pa smo lahko razbirali njegove sledi ob stvareh, ki nas usužnjujejo in z Njim iskali poti, kako priti v svobodo.

Na zadnjem, najbolj strmem delu poti se je pridružil tudi nadškof Alojzij Cvikl in dal novo motivacijo, da ne bi kdo omagal tik pod vrhom.

Nov dan, praznik naše države, smo začeli s sveto mašo, pri njej so se pridružili tudi drugi – duhovniki in verniki, prav tako romarji, ki pa tokrat poti niso prehodili, ampak so jo prevozili. Tako se je opolnoči cerkev napolnila s hvaležnostjo za preživeto veroučno, šolsko in akademsko leto, pa tudi s pričakovanjem počitnic, ki so pred nami.

Po maši so nas ptujskogorski patri pogostili s pecivom in toplim čajem, ki je v mrzli noči še kako prijal.