Sheet 002Mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl DJ obhaja v teh dneh svoj 60-letni življenjski jubilej in godovni dan. Rojen je bil 19. junija 1955 v Celju in izhaja iz župnije Nova Cerkev. (Nadškofov življenjepis)

Na dan škofovskega posvečenja v mariborski stolnici se je nadškof Alojzij ozrl na prehojeno življenjsko pot in med drugim povedal: »Po milosti Božji, ne po svojih zaslugah, sem to, kar sem. Po milosti Božji pred vami stojim kot škof in vaš pastir. Zato gre zahvala Njemu, ki me je poklical v življenje, vame položil vabilo, da mu sledim; me vodil preko najrazličnejših dogodkov, vzponov in padcev; mi na pot pošiljal ljudi, ki sem jih v tistem trenutku potreboval, da se nisem izgubil, temveč zorel in rastel...«

Spoštovani gospod nadškof!

Ob teh besedah vaše hvaležnosti, ki ste nam jih povedali prav ob začetku svoje apostolske službe, se ob vašem 60-letnem življenjskem jubileju budi tudi naša velika hvaležnost. Bogu in vam tisočkrat hvala, da ste v življenju zvesto sledili Božjemu klicu, da more sedaj mariborska nadškofija in metropolija po vas imeti svojega pastirja, nadškofa in Metropolita. Bog naj vas še naprej obilno blagoslavlja na življenjski poti in vam nakloni potrebnega zdravja in moči. Naj bo z vami mogočna priprošnja Matere Božje, sv. Alojzija in blaženega škofa Antona Martina Slomška! Na mnoga leta gospod nadškof in Bog daj, da bi po vaši apostolski službi in po vaših molitvah vsi mi trajno zoreli in rastli v dobrem in plemenitem, da bomo skupaj pričevalci neskončne Božje ljubezni!

Stolni kapitelj in sodelavci na Ordinariatu

 

Kronogram60

Prevod: Trinajsti dan pred julijskimi kalendami/nadškof mariborski/Alojz Cvikl

s 60-leti življenja/v cerkvi sv. Alojzija/obhaja jubilej v prekipevajočem notranjem veselju.

Luč je iz teme/in jo prekaša. (prevod dr. J. Smej)