DSCN8964Na praznik sv. apostolov Petra in Pavla, v soboto, 29. junija 2019, dopoldne, je mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl DJ posvetil dva škofijska diakona za mašnika, to sta Primož Lorbek, iz župnije Zavrč ter Sebastijan Tišler, iz župnije Maribor – Tezno.

Z nadškofom je somaševalo 45 duhovnikov, med njimi predstojniki bogoslovnega semenišča iz Ljubljane in iz Zagreba, člani stolnega kapitlja in drugi. Nadškof je v pridigi novomašnika med drugim nagovoril z besedami: »Ne samo, da vaju je Bog poklical, dal vama je tudi pogum, da se nista ustrašila pred težkim in odgovornim poslanstvom. V tem vajinem odgovoru na Božji klic sta bila opogumljena z neštetimi primeri, kot jih najdemo tudi v Svetem pismu. Na misel mi prihaja Abraham, oče naše vere, ko ga Bog pokliče: »Ne boj se Abraham! Jaz sem tvoj ščit, tvoje plačilo bo zelo veliko« (prim. 1 Mz 15,1), ali pa prerok Izaija: »Nikar se ne boj, saj sem te odkupil, poklical sem te po imenu!« (prim. Iz 43,1) …«

 Bogoslužni slovesnosti v stolnici je sledila še pogostitev za kar so poskrbeli župljani obeh župnij, od koder prihajata novomašnika. Z veseljem so se ljudje še zadržali ob stolnici, v hvaležnosti za dva nova delavca v Gospodovem vinogradu, hvaležni pa tudi za lepo bogoslužje, ki ga je z ubranim petjem obogatil župnijski mešani pevski zbor iz Markovec pri Ptuju.

Fotografije

Nadškofova homilija